dimarts, 18 de desembre del 2012

Novetats llengües estrangeres desembre 2012

Com segurament alguns ja sabreu, l’Oficina d’Educació i Cultura del Departament d’Estat dels Estats Units ha engegat una nova pàgina web amb recursos i materials per a l’aprenentatge de l’anglès com a llengua estrangera, així com per al foment del coneixement de la societat i la cultura dels EUA. Es diu American English:
En aquesta web hi ha disponible una àmplia varietat de materials tant per a docents com per a estudiants de tots els nivells. Inclou tota mena de recursos, com per exemple publicacions per descarregar, un vídeo joc interactiu en 3D per a estudiants d’entre 12 i 16 anys, enllços, activitats per desenvolupar a classe, etc.  
Del 28 de gener al 4 de febrer podreu inscriure-us a una nova edició del curs de formació sobre eTwinning. Podreu inscriure-us a l'adreça:
http://formacionprofesorado.educacion.es/index.php/es/inscripciones

De tota manera, com que es tracta d'un curs de formación en línia, podeu descarregar-vos els materials de formació a la pàgina:
En relació a l'ensenyament de la llengua francesa, el Departament d'Ensenyament ha signat convenis per possibilitar tant l'acollida d'assistents lingüístics en llengua francesa en centres catalans com les estades d'alumnat de secundària al Quebec. La primera acció començarà el proper any 2013, mentre que la segona es durà a terme a partir del 2014. Podeu veure la informació a: http://blocs.xtec.cat/jornadafrances/boite-a-quebec/
S'ha convocat el "1r Concurs de Dibuix Tintinaire de Catalunya". Aquest concurs és una acció que dóna suport al Pla Nacional de Lectura en diverses llengües. Es tracta d'una activitat lúdica, original i creativa que vol estimular el plurilingüisme en l'alumnat i desenvolupar-ne les competències comunicatives i artístiques. Poden participar en aquest concurs l'alumnat d'ensenyament reglat obligatori de qualsevol centre educatiu públic, privat o concertat de l'ensenyament reglat amb seu a Catalunya.
En el següent enllaç podreu trobar més informació sobre aquest concurs:
http://www.xtec.cat/web/projectes/llengues/pluri

Seguint en clau de concursos, la Universitat Pompeu Fabra ha convocat la XIII edició del Concurs de Traducció per tal de donar suport a l'ensenyament del francès i l'alemany a les aules. La inscripció és oberta fins el 8 de febrer. Més informació a:

http://www.upf.edu/estudiants/concursos/
Per acabar, i per si coneixeu alguna persona interessada, s'ha obert el termini d'incorporació d'auxiliars de conversa al programa estatal, pel curs 2013-2014. Si coneixeu americans o angloparlants europeus interessats en incorporar-se, poden inscriure's a l'adreça adjunta. Poden estar vivint a Catalunya o a l'estranger, fins que arribi el moment d'incorporar-se a l'aula, el primer dia d'Octubre de 2013.
https://www.educacion.gob.es/horizontales/servicios/profesores/convocatorias/espanoles/auxiliares-conversacion.html

Per acabar, fer-vos arribar la pàgina web on es recullen les informacions de tots els centres que enguany participen en un projecte PILE (Pla Integrat de Llengües Estrangeres) classificats per serveis territorials, juntament amb materials de formació i consulta.
https://sites.google.com/a/xtec.cat/seminaris-de-coordinacio-pile-2012-2013/home

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada