divendres, 19 d’octubre de 2012

Bases Premi Llegir 2012

Bases Premi Llegir 2012   
Et convidem a participar en la primera edició del Premi Llegir per a articles sobre l’experiència i la importància de la lectura. Poden optar al premi articles inèdits o ja publicats d’autors amb obra publicada o sense. El premi està dotat amb 300 € i el termini acaba el 30 de novembre de 2012.  Descarrega’t ací les bases del premi. 

Cerca de socis Comenius


demanda de socis d'un centre de secundària noruec per fer un projecte al voltant de la millora de les habilitats bàsiques de lectura i escriptura amb alumnes de 13 a 16 anys

divendres, 5 d’octubre de 2012

Jornada Tècnica per a Coordinadors TIC-TAC 2012-13


L'Àrea TIC dels Serveis Territorials a Barcelona Comarques, organitza, en coordinació amb els SE de zona, unes Jornades Tècniques per a Coordinadors TIC-TAC de centres públics de primària i secundària; dirigides tant als nous coordinadors TIC-TAC que s'acaben d'incorporar, com als que ja tenen experiència en el càrrec.
Els temes a tractar seran:
 • Apartat TIC
 • Suport i manteniment
 • Eines de gestió: Portal de centre, GEPSE, ..
 • Planificador
 • Fractàlia
 • Xarxa de centre
 • Apartat TAC
  • Normativa per al curs 2012-13
  • Funcions del coordinador TIC-TAC
  • La Comissió TAC
  • Pla TAC de centre
  • Suport TAC als centres
Dates de les Jornades: 
 • 22 d'octubre: SE de l'Alt Penedès
Horari: de 3 a 5 de la tarda

Premios Nacionales eTwinning 2013


Convocatòria
·         El plazo de presentación de solicitudes, que  comienza el 3 de octubre de 2012 y concluye el 7 de noviembre de 2012.
·         Los profesores que quieran participar en esta convocatoria, tendrán que hacer la solicitud en línea en : http://www.etwinning.es/apls/convocatoriapremios/ 
La novedad de esta convocatoria son los premios a 2 proyectos de profesores noveles en eTwinning.
Se ha publicado un artículo con la información de la convocatoria en el portal eTwinning , que se está traduciendo a todas las lenguas: http://www.etwinning.es/es/inicio/ultimas-noticias/671-convocatoria-de-los-premios-nacionales-etwinning-2013

dijous, 4 d’octubre de 2012

Taller obert: Cerca, tracta i comparteix 12-13

A partir d’ara i fins el dia 11 d’octubre de 2012, que començarà el taller, us podeu inscriure unint-vos al grup. La proposta concreta d'activitats i el seu plantejament es troben a un lloc web (site) al qual podeu accedir-hi clicant aquí.

El grup del Taller obert: Cerca, tracta i comparteix 12-13 que trobareu dins de la Xarxa docent passarà per les tres fases següents:

Fase d’inscripció i formació d’equips de treball. Des del 3 a l’11 d’octubre. En aquest període us podreu unir al grup del taller, presentar-vos a la resta de companys i companyes i formant equips de treball amb altres docents. A partir de les presentacions us haureu d’anar posant d’acord per formar els equips de treball (us recomanem grups de 5 o 6 membres) de manera que el dia 15 d’octubre pugui començar el taller amb els equips que s’hagin format. Podeu utilitzar la missatgeria interna de la xarxa per comunicar-vos de manera privada i  anar configurant els equips de treball. Penseu que podreu enviar missatges a través de la missatgeria interna si sou amics.
Fase de treball intern Des del 15 d’octubre al 2 de novembre restarà tancada la possibilitat d’unir-se al grup. La participació en converses només serà accessible a les persones que s’hi hagin unit al grup durant la fase d’inscripció.
Fase de participació oberta. Un cop finalitzat el taller, el 2 de novembre, el grup restarà obert a la participació de tothom dins de la Xarxa docent però sense seguiment intensiu.

El taller es desenvoluparà utilitzant les eines de La meva XTEC, per la qual cosa necessitareu el vostre correu @xtec.cat per treballar amb documents compartits amb els altres membres del vostre equip de treball dins de l’entorn La meva XTEC.

Public Art Project

iEARN-Pangea ens informa que ha posat en marxa una nova edició del projecte telemàtic internacional Public Art Project.
Es tracta d'una activitat de caire transversal que, si bé té l'anglès com a llengua de treball, està relacionada amb l'educació artística i les ciències socials.
La tasca que es proposa de fer és recollir informació sobre una obra d'art públic (propera al centre, preferiblement) i presentar-la a la resta de participants mitjançant una aplicació en línia anomenada Woices. Es treballen aspectes de geoposicionament, significació de l'obra, context en què va ser creada, etc.
Hi pot participar l'alumnat del cicle superior de primària i de tota la secundària.
Si voleu conèixer més a fons la proposta, podeu consultar el web http://publicart.iearn.cat. Allà mateix hi ha el formulari d'inscripció, per a aquells que es decideixin a participar-hi.

dilluns, 1 d’octubre de 2012

Activitats educatives Fundació RACC


Des de la Fundació RACC ofereixen un seguit d’activitats educatives per treballar la Mobilitat al centre escolar. És una proposta basada en els valors i en l’aprenentatge d’hàbits de civisme i convivència respecte a la mobilitat i el medi ambient. Totes les activitats són gratuïtes pels centres escolars de Catalunya. Són activitats presencials o en línia. Hi ha una oferta per a primària i una altra per a secundària.

Classe x classe Projecte col·laboratiu en xarxa


Classe x Classe

Sóc tutor. Què he de fer?


Guia per al professorat de secundària. 

Document elaborat pel GRAT ( Grup de Recerca per l’Acció Tutorial) de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona.

LES 12 COSES QUE ELS INFANTS MÉS VALOREN DELS SEUS MESTRES

Traduït de l’original: http://12most.com/2011/09/06/12-important-children-teachers

12 consells per començar el curs amb bon peu

El sistema educatiu té moltes febleses.


 • El pedagog Joan Domènech reflexiona sobre els temes de fons de l'escola i l'educació

 • CINESCOLA

   
  Completíssim portal d’educació cinematogràfica. Propostes didàctiques i de treball pel professorat, pensades i assajades per introduir el cinema a l’aula amb garanties pedagògiques.